Sublimacija: Magični prenos štampe na poliesteru i drugim materijalima

Dobrodošli u svet sublimacije – jedinstvenog i inovativnog procesa koji omogućava štampu na različitim materijalima sa visokim kvalitetom i trajnošću. Sublimacija predstavlja postupak pretvaranja boje iz tinte u gas, koji se zatim prenosi na površinu tkanine ili drugog materijala. Ovaj postupak rezultira živopisnim i postojanim štampama koje se ističu po svojoj oštrini i vernosti bojama.

Šta se može štampati sublimacijom?

Sublimacija je izuzetno svestrana tehnika koja omogućava štampu na različitim materijalima, uključujući:

  1. Tekstil: Sublimacija je idealna za štampu na poliesterskim tkaninama koje su bele ili svetle boje pošto u ovoj tehnologiji štampe ne postoji bela boja kao osnova. Ova tehnika prodire u vlakna tkanine, što rezultira trajnom i postojanom štampom bez osećaja „plastičnosti“ na tkanini.
  2. Keramika: Sublimacija se takođe koristi za štampu na keramičkim proizvodima, poput šolja, tanjira, podmetača i drugih predmeta. Štampa na keramici je postojana i otporna na habanje.
  3. Drvo: Sublimacija može doneti jedinstvene i umetničke štampare na drvetu, poput dekorativnih tabla, ramova i drugih drvenih proizvoda.
  4. Metal: Sublimacija na metalu pruža izuzetnu postojanost i bogatstvo boja. Mogućnosti su neograničene, od pravljenja personalizovanih privezaka do metalnih reklamnih tabli.
  5. Karton: Štampa na kartoniskim puzlama idealnim za poklone.

    Da bi se štampalo procesom sublimacije prizvodi na sebi moraju imati određenu glazuru od poliuretana.

Najnoviji Epson i Ricoh štampači do formata A4:

S ponosom ističemo da smo opremljeni najnovijim Epson i Ricoh štampačima koji omogućavaju sublimaciju do formata A4. Ovi vrhunski štampači garantuju visokokvalitetne i precizne rezultate na različitim materijalima, čineći svaki projekat autentičnim i nezaboravnim.

Dopustite nam da vaše ideje pretočimo u stvarnost uz sublimaciju. Bez obzira da li želite unaprediti vaše poslovne proizvode, stvoriti personalizovane poklone ili uneti jedinstvenost u vaš dom, sublimacija je magični alat za postizanje vrhunskih štampanih rešenja.

Kontaktirajte nas danas i prepustite nam da vaše ideje ožive na materijalima koje volite!