Fotokeramika je tehnologija prenošenja slike na porcelan ili keramiku, a najčešće se koristi za izradu slika za nadgrobne spomenike. Slike ostaju iste kao kada ste ih i uslikali i ne gube na jasnoći po prolasku vremena. Ova tehnika će najvernije prikazati i sačuvati uspomenu na Vaše voljene.

Ovalne ili oblik elipse su najčešće korišćeni oblici pločica za spomenik. Prema zahtevu, slika može biti do same ivice, sa belim rubom ili zlatnom linijom uz ivicu. Pogodne su za postavljanje u ramove koji mogu biti mesingani, hromirani, pozlaćeni i prohromski. Slike na porcelanu mogu biti u koloru, crno – bele, sepia ili duo ton.
Pravougaone pločice za spomenike pogodne  za lepljenje na spomenike, ali i za postavljanje u ramove koji mogu biti mesingani, hromirani pozlaćeni i prohromski. Slika može biti uradjena do same ivice pločice, sa belim rubom ili zlatnom linijom uz ivicu. Slike na porcelanu mogu biti u koloru, crno – bele, sepia ili duo ton.

Ovalna sa zlatnim rubom je pločica od porcelana koja se nekad najčešće koristila za nadgrobne spomenike. Njena karakteristika je uzdignut rub na čijoj se unutrašnjoj strani upisuje linija od žutog ili belog zlata. Slike na porcelanu mogu biti u koloru, crno – bele, sepia ili duo ton.